Iskola- és óvodakezdési támogatás

Tájékoztató- ISKOLAKEZDÉSI, ÓVODAKEZDÉSI TÁMOGATÁS!
 
Tisztelt Szülők, Diákok!
 
Szurdokpüspöki Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. évben döntött az iskolakezdési és óvodakezdési támogatásról bevezetéséről, melynek feltételei idén is változatlanok.
 
A Szurdokpüspökiben bejelentett lakóhellyel rendelkező, gyermeket nevelő családok, valamint a gyermeküket egyedül nevelő szülők
– óvódás gyermekei részére a törvényes képviselő kérelme alapján 5.000 Ft összegben nyújt óvodakezdési támogatást
– nappali tagozatos (általános, közép- és szakiskolás) tanulói részére a törvényes képviselő kérelme alapján az általános iskolás tanulók részére 8.000 Ft,
a közép- és szakiskolás tanulók részére 10.000 Ft összegben nyújt iskolakezdési támogatást a támogatási feltételek – jövedelmi viszonyok – megléte esetén.
 
Mindkét támogatási forma iránti eljárás a törvényes képviselő kérelme alapján indul.
A támogatás feltétele, hogy az érintett családok egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj (28.500Ft) mindenkori legkisebb összegének 400 %-át (114.000 Ft), egyedül élő, vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetében az 500%-át (142.500 Ft).
 
A nappali tagozatos középiskolai hallgatói jogviszonyt igazolni kell iskolalátogatási igazolással.
 
A kérelem benyújtási határideje: 2019. szeptember 30.
 
A formanyomtatvány kérelem igényelhető az oktatási intézményeknél szeptember 2-től (Szurdokpüspöki Óvoda, Általános Iskola), az Önkormányzati Hivatalban, valamint a Gyermekjóléti Szolgálatnál illetve az önkormányzat honlapjáról jelenleg is letölthető:
http://www.szpuspoki.hu/?page_id=258
  
 
Pintér Miklós Ervin polgármester

Vélemény, hozzászólás?